Ekaterina Samutsevich träffade hennes 30 -årsjubileum i slutsatsen. Den 17 augusti dömde domstolen henne och ytterligare två medlemmar i Pussy Riot Group med två års fängelse. Hon är säker på att hon agerade i gott samvete och inte ångrar något.

”Mycket är orättvist, till exempel attityd till en kvinna: patriarkat regerar i samhället, män dominerar. Jag tänkte på det från skolan. Och studenten deltog i folkräkningen som volontär: Vi åkte från en lägenhet till en lägenhet, och jag såg många människor, deras dagliga liv, ofta fattiga, saknade glädje. Sedan för första gången ville jag verkligen göra något så att deras liv förändrades. Irony of Fate: Jag var volontär i Pechatniki-området där Sizo-6 ligger-de höll mig där efter arresteringen. Jag läste mycket på institutet, tittade på filmer, gick till oppositionens rally och försökte förstå allt detta. Sedan arbetade hon som programmerare. Till att börja med verkade det för mig intressant hur mina kollegor tillbringade tid: på kvällen gick de alla för att dricka öl, och på fredagar gick till Striptease Bar. Men ett år senare började det se meningslöst ut, jag ville leva annorlunda, göra något användbart för mig själv och för andra.

Vi bodde tillsammans med min far – min mamma dog 2001. Han gillade inte mina idéer eller vänner. Nu tror jag att han kanske blev förolämpad att jag inte berättade något om mina hobbyer. Vi tillhör olika generationer. Han är född och uppvuxen i Sovjetunionen med dess repressiva undervisningsmetoder, med vanan av totalitarism och känslan av att ingenting kan ändras, du bör inte försöka. Och jag ville ha https://centrofisioterapiaordax.com/vad-du-definitivt-behover-gora-innan-ditt-forsta/ förändringar. Jag kunde inte låta bli att se att myndigheternas politik leder till återvändande av systemet där min far växte upp och gjorde uppror mot detta. Människorna i min generation vill inte vara fanatiker och är inte redo att tro på de idéer som de försöker påföra. Bland dem hittade jag som människor, de som delade mina åsikter och hjälpte dem att uttrycka dem. Jag bytte till frilansare, jag hade mer tid för kreativitet. Jag ville inse mina idéer, främst feminismens idéer. Jag är övertygad om att det är omöjligt att driva en person till de ramar som påläggs honom från utsidan. Oavsett om det är biologiska eller passdata – det är inte viktiga, utan hur en person manifesterar sig själv. Jag strävade inte efter politik, men jag insåg att i vårt samhälle kunde till och med ren konst vara politik. När det gäller den kvinnliga gruppen för fitta upplopp som vi skapade är det omöjligt och inte nödvändigt att skilja mellan politiskt och konstnärligt. Namnet på gruppen vi gjorde upp av två skarpt kontrasterande ord. Den första betyder attityden till kvinnor i kulturen som insisterar på en tydlig uppdelning i två kön: det är något mjukt, smidigt, alltid underlägsen än den maskulina början. Det andra ordet är vårt svar på denna attityd: ett upplopp, en kraftfull proteståtgärd mot sexistiska stereotyper. I Ryssland är detta mer än relevant. Vi kom med scendräkter – ljusa klänningar och strumpbyxor, flerfärgade balaclaver. De täckte våra ansikten och hår, döljer individualitet och betonade bilden.

Vi anklagas ofta för en önskan att "bevisa", men vi flauntade oss aldrig. Vi ville att all uppmärksamhet inte skulle riktas mot oss, utan vad vi gör. Jag är snarare en blyg person, jag lockades inte av publicitet, utan av möjligheten att uttrycka mina idéer. Och ändå – behovet av att klättra på några sekunder eller springa där du behöver, få och ansluta den nödvändiga utrustningen och göra allt tydligt. Det var en verklig utmaning, vi uppträdde ofta i en stressande situation. Om allt lyckades var glädjen mycket stark.

Det verkar för vissa att våra tal strider mot allmän moral. Kanske agerade vi i motsats till moral – men i enlighet med vårt samvete. Dessutom var vi aldrig likgiltiga mot de känslor som vi riktade oss till. Vi försökte alltid ta hänsyn till dem. Och enligt min mening lyckades vi alltid. Inklusive i Kristi katedral. Vi visste att kvinnor inte kunde gå till altaret – jungfrun kunde inte åka dit och jungfru! Och på Amvon har vi sett kvinnor mer än en gång och trodde därför inte att det skulle rivas av. Denna åtgärd visade sig vara den mest framgångsrika – vi gjorde vad vi strävade efter: Pussy Riot gav andra ett tillfälle att tänka på kvinnors position och om vad som väntar oss alla i landet där en sekulär stat som anslår en kyrka estetik för sig själv. Vi visade tydligt att ortodoxi inte är myndigheternas egendom och att tillstånd inte behövs för bön, ingen kan ange vad vi ber för. Genom vår prestation förstörde vi myten om kraften och kyrkan.

Alla våra aktier var farliga. För oss, för i vårt land är all oppositionsaktivitet farlig, inklusive kreativt. Men för myndigheterna var detta också tydligt av deras reaktion. Och detta är ett tecken på att vi går längs rätt väg, vårt arbete skadar problemen så starkt skyddade av statsmakten.

”Människor i form” Jag verkade alltid vara en pseudonym, men jag insåg att de kunde gripa mig under en främling. Så det hände den 15 mars. Jag arresterades med Nadia och Masha den 3 mars, men sedan släppte de, även om de ringde flera gånger för förhör. Mitt riktiga namn var okänt, och om jag hade försvunnit skulle jag troligen kunna åka utomlands. Två flickor från vår grupp gjorde det. Jag är glad att de gjorde ett sådant val och nu, hoppas jag, säkert. Men jag kunde inte gömma mig, även om jag inte ville gå i fängelse. Jag kunde bara inte föreställa mig att jag skulle lämna, försvinna – det skulle betyda att jag skulle vara tyst, men vi ville bli hörda. Den 15 mars ätit jag lunch på ett kafé med min advokat Violetta Volkova, och hon varnade för att jag troligen skulle arresteras idag. Jag bad henne berätta för sin far när det kommer att hända. Efter hans arrestering blev han förskräckt från vad som hände och var mycket orolig för mig. Utredare berättade tydligen att om jag ersätter en advokat med en annan som de anger, skulle han övertyga mig att omvända sig, och sedan kommer de att släppa mig. Min far försökte övertyga mig att göra detta och var arg på att jag vägrade. Men då insåg han varför jag gjorde det här. Han läste mycket som de skrev om vår verksamhet och fick slutligen ut vad som hände och slutade fördöma mig. Han stod på vår sida. Nu känner jag att pappa verkligen är nära mig. Och jag kan prata med honom mer uppriktigt än någonsin tidigare. Vi är verkligen en familj med honom, vi är tillsammans.

Även om jag i förväg visste vilket deltagande i gruppen skulle leda mig till, en föreställning i templet, skulle jag upprepa den här vägen. Jag ångrar inte vad jag gjorde. Och jag anser att mina vänner är utbildade, tänkande och modiga människor. Det verkar för mig att nu många insåg att våra prestationer varken var hooliganism eller försök att chockerla. Även de som är emot oss funderar på orsakerna som fick oss för detta.

Efter gripandet var det inte lätt, först och främst fysiskt, eftersom vi ibland inte sov och inte ätit, vi fick inte gå ut på toaletten. Vi blev bekanta med ärendet i rättssalen och kunde inte läsa från trötthet, allt var suddigt framför våra ögon. Fängelse för mig är en grym, svår, men också viktig upplevelse – det kommer att finnas något att komma ihåg i framtiden! Det svåraste är att vänja sig vid det faktum att fångar behandlas som mekaniska maskiner för att utföra order, som om vi berövas mänsklig värdighet. Men detta är inte så. Vi har värdighet, det finns övertygelser. Och det stöder mig väldigt mycket. Mina åsikter är inte slumpmässiga, de tog form under lång tid, och i svåra tider hjälper de mig att hålla på. Ibland undrar jag till och med på mig själv – jag har mer styrka än jag förväntade mig. ".

Den 10 oktober mjukade Cassation Court domen i Ekaterina Samutsevich och ersatte två års koloni med två år villkorligt. Catherine släpptes i Mosgorsuda Hall. Domen mot Maria Alekhina och Nadezhda Tolokonnikova förblev oförändrad: Två års fängelse med att tjänstgöra i en koloni av allmän regim.

No comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *